Η FUN OCEAN OUTDOORS LTD είναι πλέον επίσημος εκπρόσωπος και διοργανωτής, στην Ελλάδα, των αγώνων της FIBA 3X3

ΟΡΑΜΑ

Το 3x3 θεωρείται το νούμερο ένα αστικό ομαδικό άθλημα. Από την πρώτη επίσημη εκδήλωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεολαίας του 2010, η FIBA είχε ένα φιλόδοξο όραμα για το παιχνίδι: 

ΓΕΝΙΚΑ

Το 3x3 είναι απλό και αρκετά ευέλικτο ώστε να παίζεται οπουδήποτε από οποιονδήποτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπασκέτα, μισό γήπεδο και έξι παίκτες. Οι εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους σε εμβληματικές τοποθεσίες για να φέρουν το μπάσκετ σε επαφή με τους ανθρώπους.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Οι κανόνες είναι πολύ απλοί και σχεδιασμένοι για να κάνουν το παιχνίδι γρήγορο, θεαματικό και συναρπαστικό. Η μουσική φέρνει μια αυθεντική ατμόσφαιρα αστικής κουλτούρας, η οποία προσελκύει νέο νεαρό κοινό στα παιχνίδια.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Το 3x3 είναι μια ευκαιρία για νέους παίκτες, διοργανωτές και χώρες να πάνε από τους δρόμους στο World Stage. Τα αστέρια του παιχνιδιού παίζουν σε μια επαγγελματική περιοδεία και μερικά από τα πιο διάσημα πολυ-αθλητικά γεγονότα. Στις 9 Ιουνίου 2017, οι αγώνες του 3x3 προστέθηκαν στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα, ξεκινώντας από τους αγώνες του Τόκιο 2020.


FIBA & 3X3

Γιατί η FIBA ​​αγκαλιάζει μπάσκετ 3x3;

Το μπάσκετ 3x3 είναι ήδη το νούμερο ένα αστικό ομαδικό άθλημα στον κόσμο. *

Σύμφωνα με το όραμα της FIBA ​​να κάνει το μπάσκετ την πιο δημοφιλή αθλητική κοινότητα στον κόσμο, η FIBA ​​αγκαλιάζει το 3x3 με στόχο την περαιτέρω προώθηση, ενοποίηση και ανάπτυξη του παιχνιδιού του μπάσκετ.

Η FIBA ​​πιστεύει ότι το 3x3 αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να προσελκύσει νέους ανθρώπους στο μπάσκετ και να ευαισθητοποιήσει ότι όλοι μπορούν να παίξουν μπάσκετ, οπουδήποτε στον κόσμο.

Η υιοθέτηση μιας επιπλέον αυτόνομης πειθαρχίας προσφέρει την ευκαιρία να επεκταθεί η εμβέλεια των χωρών που συμμετέχουν ή φιλοξενούν σε διεθνείς διαγωνισμούς.

* σύμφωνα με μελέτη του IOC

Ποιο είναι το όραμα της FIBA ​​για μπάσκετ 3x3;

Δημιουργήστε μια επαγγελματική περιοδεία FIBA ​​3x3 World Tour που επιτρέπει στα 3x3 αστέρια να ζουν από το 3x3. Δημιουργήστε τη μεγαλύτερη αθλητική κοινότητα στον κόσμο συμπεριλαμβάνοντας όλα τα 3x3 γεγονότα παγκοσμίως στον κατάλογο εκδηλώσεων του play.fiba3x3.com.

Πότε προστέθηκε 3x3 στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα;

Στις 9 Ιουνίου 2017, 3x3 προστέθηκε στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα, ξεκινώντας από τους αγώνες του Τόκιο 2020.

Εισάγεται το 3x3 σε άλλους διεθνείς διαγωνισμούς;

Ναι. Το 3x3 συμμετέχει στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα Νέων από το 2010. Υπάρχουν Παγκόσμια Κύπελλα για άνδρες και γυναίκες (ηλικιωμένοι και U18) κάθε χρόνο. Επιπλέον, πραγματοποιείται μια ετήσια, FIBA ​​3x3 World Tour με βάση τις πόλεις από το 2012.

Επιπλέον, το μπάσκετ παίζεται σε πολλά αθλητικά γεγονότα όπως οι Ασιατικοί Αγώνες, οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες, οι Μεσογειακοί Αγώνες και πολλά άλλα.

Σημαντική ενημέρωση:

H Dr Dish εγκαινιάζει πρόγραμμα συνεργασίας με την FIBA, όσο αφορά εξοπλισμό και τεχνική υποστήριξη. Περισσότερα εδώ.