Τι είναι το Padel;


Το Padel είναι ένα από τα νέα αναπτυσσόμενα αθλήματα που έχει μεγάλη απήχηση σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και  αναπτύσσεται και στις Ευρωπαϊκές χώρες πλέον.

Σύντομα θα είναι το επόμενο Ολυμπιακό άθλημα.

Το Padel είνα αυτή την στιγμή το πιο δημοφιλές άθλημα στην Αργεντινή και το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στην Ισπανία.

Συνδυάζει το τένις με το σκουός και τις ρακέτες.

Παίζεται σε ειδικά διαμορφωμένο περιφραγμένο  γήπεδο με ειδικά τζάμια και κολόνες τα οποία είναι μέρος του παιχνιδιού καθώς αν η μπάλα χτυπήσει στον περιφραγμένο χώρο, το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.

Είναι ένα άθλημα που παίζεται με δυο ομάδες των δυο ατόμων η κάθε μια, ενώ ο αγωνιστικός του χώρος είναι μικρότερος του τένις και τα μπαλάκια που χρησιμοποιούνται έχουν λιγότερη πίεση για την αποφυγή τραυματισμών.

Πρόκειται για ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες, το οποίο είναι ιδανικό και εύκολο τόσο για παιδιά, όσο και για μεγάλους, συνδυάζοντας την ομαδικότητα, την αντίληψη και τα καλά αντανακλαστικά.

Είναι ένα άθλημα που είναι ιδανικό για οικογένειες, και βοηθά στην σωστή άθληση και την βελτίωση της υγείας, όντας παράλληλα κοινωνικό και αρκετά διασκεδαστικό.

Συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του τένις, του σκουός και της ρακέτας. Έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα, κυρίως λόγω της απλότητας αλλά και των ομοιοτήτων που παρουσιάζει με ήδη υπάρχοντα αθλήματα που χρησιμοποιούν ρακέτα.

Το World Padel Tour είναι μεγαλύτερη επαγγελματική διοργάνωση Padel στον κόσμο

Το Padel είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι και απευθύνεται σε ηλικιακά ευρύ πληθυσμό. Μπορούν να παίξουν άτομα όλων των ηλικιών, από ένα παιδί 5 ετών έως βετεράνοι 70-75 ετών.

Το Padel απευθείνεται σε όλες τις ηλικίες και ικανήτητες καθώς είναι γρήγορο,κατανοητό και είναι λιγότερο απαιτητικό σωματικά σε σχέση με παρόμοια αθλήματα.

Οι περισσότεροι παίκτες αποκτούν την αντίληψη του παιχνιδιού μέσα στα πρώτα 15 λεπτά.

Κατασκευή Γηπέδου: Πληροφορίες και ωφέλη

Το κόστος ενός padel court είναι αρκετά χαμηλό και το μικρό μέγεθος του επιτρέπει να δημιουργηθεί σχεδόν παντού. Σε ένα γηπέδο τένις μπορούν να χτιστούν δύο έως τρία γήπεδα.

Ωφέλη από την κατασκευή γηπέδων padel :

1. Αύξηση των αθλητών που χρησιμοποιούν το γήπεδο

2. Βελτιστοποίηση αχρησιμοποίητου χώρου

3. Εναλλακτική λύση και είναι συμβατή με το τένις

Διαστάσεις γηπέδου 

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Padel (FIP), ένα γήπεδο έχει μήκος 20 μέτρα και πλάτος 10 μέτρα , περίπου το ήμισυ ενός κανονικού γηπέδου τένις, υπολογίζοντας ότι το όριο του γηπέδου δίνεται από την ίδια τη δομή.

Αναλυτικά οι διαστάσεις ενός γηπέδου:

Το γήπεδο χωρίζεται στο μισό με ένα δίχτυ και σε απόσταση 6,95 μ.

Μια κάθετη γραμμή διαιρεί την περιοχή μεταξύ του διχτυού και των γραμμών στο μισό.

Κάθε γραμμή έχει πλάτος 5 cm.

Οι πίσω τοίχοι έχουν ύψος 4 μ.

Μέγεθος διχτυών γηπέδου:

Το δίχτυ ενός γηπέδου έχει μήκος 10 μέτρα και ύψος 88 cm στο κέντρο (στα άκρα φτάνει τα 92 cm). Το δίχτυ υποστηρίζεται από ένα μεταλλικό καλώδιο (διαμέτρου 1cm), του οποίου τα άκρα συνδέονται με δύο πλευρικούς στύλους ύψους 1,05 m το πολύ.

Ύψος τοίχων:

Οι τοίχοι έχουν συνήθως ύψος 4 μ. Ωστόσο, υπάρχουν δύο κύριες παραλλαγές:

1. Στην πρώτη παραλλαγή ο τοίχος , έχει διαφορετικά ύψη: 3 m ύψος και 2 m μήκος στην πλευρά που το χωρίζει από το πίσω τοίχωμα. 2 m ύψος και 2 m μήκος στα υπόλοιπα.

το μεταλλικό πλέγμα που ολοκληρώνει το κλείσιμο έχει ύψος 3 m στο κέντρο και φτάνει τα 4 m τα δύο τελευταία μέτρα τοποθετημένα στα άκρα ·

2. Στη δεύτερη παραλλαγή, αντίθετα, το μεταλλικό πλέγμα έχει ομοιόμορφο ύψος 4 m σε ολόκληρο το πεδίο.

Ωστόσο, σε περίπτωση σκέπαστρου ή εσωτερικού γηπέδου, το απαιτούμενο ύψος είναι 7 m.

Δομή Γηπέδων 

Οι εκτιμήσεις που πρέπει να ληφθούν κατά την κατασκευή γηπέδων είναι διαφορετικές, αλλά η δομή ενός γηπέδου  περιλαμβάνει πάντα ορισμένα σημαντικά στοιχεία που υπάρχουν σε κάθε εγκατάσταση.

Η συνήθης δομή ενός γηπέδου padel πρέπει να περιλαμβάνει:

ΔΑΠΕΔΟ: O αγωνιστικός χώρος (πάτωμα) ενός γηπέδου θα πρέπει να πληροί τα κριτήρια σκληρότητας, ταχύτητας και τραχύτητας για να εξασφαλίσει μια πολύ καλή ολίσθηση-αναπήδηση της μπάλας. Συνίσταται ο Συνθετικός Χλοοτάπητας.

ΤΟΙΧΟΙ: Συνήθως πρόκειται για προκατασκευασμένα τμήματα.

Και πάλι, προτιμάται η τοποθέτηση του ανθεκτικού τζαμιού, εξασφαλίζοντας τη σωστή αναπήδηση, την ασφάλεια και την εξωτερική θέα

ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ: Το πιο σημαντικό στοιχείο ενός γηπέδου  είναι το υλικό που πρέπει να είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και τις πιέσεις του παιχνιδιού.

Συνήθως προτιμάται ο ψευδάργυρος ή τα πλαστικοποιημένα δίχτυα για τη διασφάλιση της μέγιστης αντίστασης με την πάροδο του χρόνου.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Ίσως η πιο σημαντική πτυχή, πρέπει να σχεδιαστεί για να διασφαλίσει την κάλυψη ολόκληρου του γηπέδου αλλά ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να εμποδίζει τους παίκτες. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και η διάταξή τους πρέπει να αξιολογηθούν για να καθοριστεί η καλύτερη λύση.

Εγκατάσταση ενός padel court: 

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε από αυτή την σκέψη: δεν αρκεί να δημιουργήσετε έναν χώρο μικρότερο από αυτόν του τένις, επειδή πρέπει να εγγυηθείτε την ταχύτητα του παιχνιδιού που απαιτεί αυτό το άθλημα με κάθε τρόπο.

Και, για να γίνει αυτό, το γήπεδο πρέπει να σχεδιαστεί και να εγκατασταθεί σωστά.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν μερικά  βήματα για την εγκατάσταση ενός ανθεκτικού και εύχρηστου γηπέδου.

Η προετοιμασία για την εγκατάσταση ενός γηπέδου 

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι μια μελέτη με ειδικό τοπογράφο, κατά την οποία θα γίνει μια τεχνική και οικονομική πρόταση.

Στο δεύτερο βήμα, αφού βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ατέλειες ή ανωμαλίες στο έδαφος, θα γίνει η εγκατάσταση μιας περιμετρικής πλάκας ή συγκράτησης, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του έργου.

Το τρίτο βήμα περιλαμβάνει την κατασκευή και την τοποθέτηση του γηπέδου μαζί με την εγκατάσταση συμπληρωματικών έργων όπως φωτισμός, εξοπλισμός και συστήματα άρδευσης.

Η επιλογή του χλοοτάπητα

Η επιλογή του χλοοτάπητα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπ' όψιν την ακαμψία, την απαλότητα και την ταχύτητα που θέλετε να έχει το γήπεδο.

Η καλύτερη επιλογή είναι ο συνθετικός χλοοτάπητας , ιδανικός για την βελτιστοποίηση όλων των δυναμικών του παιχνιδιού, καθώς και τη συντήρηση και την ανθεκτικότητα του ίδιου του γηπέδου.

Μεταξύ των διαφόρων τύπων συνθετικού χλοοτάπητα που παράγει η εταιρεία Italgreen, προτείνουμε τους εξής: 12 Padel Pro & 14 Padel

Συνθετικός Χλοοτάπητας 12 Padel Pro

Ο Συνθετικός Χλοοτάπητας 12 Padel Pro είναι ένας μονόκλωνος τάπητας με κατσαρή υφή και γέμιση από πυριτική άμμο.

ΤεχνικάΧαρακτηριστικά:

DTEX: 9.000

Composition: 100% Polyethylene

Thickness: 120 Micron

Πλεονεκτήματα:

Ιδανική απόδοση αναπήδησης και ολίσθησης

Η απόδοση αναπήδησης και ολίσθησης της μπάλας στον συνθετικό Χλοοτάπητα 12 Padel Pro είναι εγγυημένη, για τέλεια αίσθηση παιχνιδιού σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Τέλεια στήριξη ποδιών και λαβή

Ο Συνθετικός Χλοοτάπητας 12 Padel Pro επιτρέπει στο πόδι μια ιδανική υποστήριξη κατά την κίνηση του, εξασφαλίζοντας τέλειο κράτημα ακόμη και στη φάση στρέψης και τις αλλαγές κατεύθυνσης.

Τέλεια απορρόφηση και απόδοση ενέργειας

Ένα σύστημα κατασκευασμένο με συνθετικό γρασίδι 12 Padel Pro απορροφά την επίδραση της λειτουργίας πολύ καλά, επιστρέφοντας στη συνέχεια την ωφέλιμη ενέργεια στην ορμή.

Εξαιρετική ισορροπία μεταξύ λαβής και ολίσθησης

Εξαιρετική ισορροπία μεταξύ λαβής και ολίσθησης για να έχετε πάντα τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων σε όλο το παιχνίδι.

Συνθετικός Χλοοτάπητας Padel 14

O Συνθετικός Χλοοτάπητας Padel 14 είναι τάπητας συνθετικού γρασιδιού ύψους 12 mm, κατασκευασμένος από ειδικές στριμμένες ινώδεις ίνες ανθεκτικές στην αποδυνάμωση από τις ακτίνες UV και τον παγετό, με μεγάλη αντοχή στον χρόνο.

Η υψηλή ελαστικότητα του εξασφαλίζει την άμεση επιστροφή των ινών σε κατακόρυφη θέση μετά το βήμα, διασφαλίζοντας την τέλεια ανάκαμψη της μπάλας και μια φυσική στρέψη και λαβή του ποδιού.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Συνθετικού Χλοοτάπητα Padel 14:

DTEX: 5.750

Composition: 100% Polyethylene

Thickness: 130 Micron

Ιδανική απόδοση αναπήδησης και ολίσθησης

Η απόδοση αναπήδησης και ολίσθησης της μπάλας στον συνθετικό Χλοοτάπητα 14 Padel δοκιμάζεται και είναι εγγυημένη, για τέλεια αίσθηση παιχνιδιού σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες .

Τέλεια στήριξη ποδιών και λαβή

Ο Συνθετικός Χλοοτάπητας 14 Padel επιτρέπει στο πόδι μια ιδανική υποστήριξη στη φάση κίνησης εξασφαλίζοντας τέλειο κράτημα ακόμη και στη φάση στρέψης και τις αλλαγές κατεύθυνσης.

Τέλεια απορρόφηση και απόδοση ενέργειας

Ένα σύστημα κατασκευασμένο με συνθετικό γρασίδι 14 Padel απορροφά την επίδραση της λειτουργίας πολύ καλά, επιστρέφοντας στη συνέχεια την ωφέλιμη ενέργεια στην ορμή.

Εξαιρετική ισορροπία μεταξύ λαβής και ολίσθησης

Εξαιρετική ισορροπία μεταξύ λαβής και ολίσθησης για να έχετε πάντα τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων σε όλο το παιχνίδι.

Η επιλογή του συνθετικού χλοοτάπητα στην εγκατάσταση γηπέδων padel έχει σημαντικά πλεονεκτήματα επειδή:

Δε απαιτείται αυξημένη συντήρηση, άρα 'εχουμε εξοικονόμιση κόστους

Είναι καλός και λειτουργικός, όλες τις εποχές

Προωθεί την ανάκαμψη και τις βέλτιστες τροχιές της μπάλας

Επιτρέπει τη λαβή και την ολίσθηση των ποδιών

Παρέχει σημαντική άνεση στο παιχνίδι

Συμπληρωματικές εργασίες

Ταυτόχρονα με την τοποθέτηση του χλοοτάπητα, προχωράμε στην εγκατάσταση όλων των συμπληρωματικών έργων, όπως:

φωτισμός , σχεδιασμένος για να διασφαλίζει την κάλυψη ολόκληρου του γηπέδου χωρίς να τυφλώνει τους παίκτες

περίφραξη, ανθεκτική στις κακές καιρικές συνθήκες και τις πιέσεις του παιχνιδιού

οποιεσδήποτε επιστρώσεις , οι οποίες εξαρτώνται από τον τύπο του γηπέδου: σταθερές και εξοπλισμένες με μόνιμες κατασκευές ή σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους

Στηρίγματα Fiberglass

Ήμασταν οι πρώτοι στον κόσμο που κατοχυρώσαμε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ειδικές κατασκευές από Fiberglass για γήπεδα Padel οι οποίες, σε αντίθεση με αυτές από σίδερο:

Δεν σκουριάζουν, είναι ανθεκτικά στη διάβρωση του αλατιού, στις ακτίνες UV και στη φωτιά. Είναι ελαφριά.

Παράδοση 

Τέλος, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του padel court, σας το παραδίδουμε έτοιμο για χρήση και πλήρως λειτουργικό.

Μετά την εγκατάσταση, πώς διατηρείται ένα γήπεδο;

Στην πραγματικότητα, δεν είναι δύσκολο να διατηρηθεί ένα γήπεδο, διότι είναι σχεδιασμένο για να αντέχει σε έντονη χρήση, σκληρές κλιματολογικές συνθήκες και ακτίνες UV.

Επιπλέον, δεν απαιτεί πότισμα, γεγονός που μειώνει σημαντικά το κόστος συντήρησης .

Ωστόσο, για να διασφαλιστεί ότι το γήπεδο είναι πάντα σε άριστη κατάσταση σαν καινούργιο, θα πρέπει να πραγματοποιούνται κάποιες εργασίες συντήρησης ή τακτικοί έλεγχοι.

Η Εταιρεία μας θα είναι πάντα δίπλα σας για οποιαδήποτε εργασία χρειαστείτε. 

Επιλέξτε το κατάλληλο σκέπαστρο για το γήπεδο σας

Για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα γήπεδά σας όλο το χρόνο, συνίστανται τα καλύμματα από υαλοβάμβακα.

Ευέλικτα και εύκολα προσαρμόσιμα, τα καλύμματα Italgreen Padel πληρούν τις απαιτήσεις που επιβάλλονται από τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, δίνοντας επίσης τη δυνατότητα να κάνετε τα γήπεδά σας μοναδικά.


Υαλοβάμβακας υψιλής αντοχής στην πάροδο του χρόνου: 

Η δομή του πεδίου είναι κατασκευασμένη από υαλοβάμβακα σύμφωνα με μια νέα καινοτόμο τεχνολογία: με αυτόν τον τρόπο η δομή δεν σκουριάζει με την πάροδο του χρόνου, απαιτώντας παράλληλα ελάχιστη συντήρηση!

Υψηλής απόδοσης συνθετικοί χλοοτάπητες για οποιαδήποτε εποχή: τα γήπεδα μας είναι κατασκευασμένα με πιστοποιημένους τεχνητούς χλοοτάπητες 12 Padel Pro και 14 Padel.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι η καλύτερη επιλογή στην κατασκευή των γηπέδων καθώς εγγυάται υψηλή αθλητική απόδοση με όλες τις καιρικές συνθήκες. Δεν απαιτείται συχνή συντήρηση.

Επιπλέον, τα προϊόντα μας διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα που προκύπτει από την χρόνια εμπειρία μας στον τομέα αυτό και μια εξαιρετικά φυσική εμφάνιση και αίσθηση.